2012. december 10., hétfő

Életveszélyben az Apple Maps miatt

Az Apple saját fejlesztésű navigációs rendszere még tele van hibákkal, de Ausztráliában az eddigieknél súlyosabb hibával találkoztak.

Az Apple az új iOS 6-os operációs renndszerben az iPhonokon és iPadeken lecserélte a Google Mapset a saját térképszolgáltatására az Apple Mapsre.


Nagyon sok kritika kísérte a döntést, hiszen az Apple Mapsben még sok hiba található. Magyarországon is vannak olyan városok, amikbe az Apple Maps szerint nem vezet út.
Ausztráliában azonban súlyosabb hibával találkoztak a Mildura nevű városba utazók.


A Murray-Sunset nemzeti parkból az elmúlt két hónapban hat embert kellett kimentenie a Nemzeti Parkból az Apple Maps hibája miatt.
A Mildura nevű
 várost 70 kilométerrel odébb teszi a térkép, mint ahol eredetileg van. A park közepén pedig nincs ivóvíz és akár 46 celsius fok is lehet a hőmérséklet, az elmúlt időszakban voltak olyanok is, akik 24 órán keresztül bolyongtak a parkban ivóvíz és étel nélkül.
A rendőrség arra buzdítja az iPhone és iPad tulajdonosokat, hogy ne bízzák magukat egyedül az Apple Mapsre.

Ternészetesen az Apple vezérigazgatója bocsánatot kért a történtekért és elmondta, hogy a térkép készítőjét már kirúgták. De ez édes kevés vigasz annak, aki akár meg is halhat az Apple hibája miatt.

Forrás: Ausztráliában életveszélyes az Apple Maps

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése